Mina Travel and Event Group

ОБИКОЛКА НА ЯПОНИЯ

  • Young geisha dancing
  • shutterstock_147744140.jpg__6000x4004_q85_crop_upscale
  • maxresdefault
  • 弘前城と桜 (Hirosaki Castle and cherry blossoms)
  • mt-fuji-japan-big

Екскурзия до Япония

11 дни / 8 нощувки

ДАТА ЦЕНА
20.10.2016 от 2999.00 €

 

Програма на пътуването:
Ден 1 – 20.10.2016 / София – Истанбул
Излитане от София в 21:40 ч. с Turkish Airlines. Кацане в Истанбул в 23:05 ч. Кратък престой на летище Истанбул.

Ден 2 – 21.10.2016 / Истанбул – Осака
Излитане от Истанбул в 01:35 ч. за Осака. Кацане на летище Kansai, Осака в 18:40 ч. Посрещане от фирмата партньор. Трансфер до хотел в центъра на Осака (около 1,50ч). Настаняване в хотел City Route 3* (или подобен). Свободно време. Нощувка

Ден 3 – 22.10.2016 / Осака
Закуска в хотела. Целодневна обиколка на Осака (09:00 – 17:00ч) с включен обяд в местен ресторант. Обиколката на Осака започва с посещение на замъка Осака – един от най-известните японски замъци и квартала на развлеченията Дотомбори. Ще обядваме типичното за Осака Okonomiyaki (зелев омлет) в местен ресторант. Продължаваме към най-високата сграда в града – Umeda Sky Building. Последната ни спирка днес е най-известният пазар в града – Kurormon Market, от който може да си купите всичко от плодове до дрехи и обувки. Това е най-оживеното място в града, където можете да видите хора от всички социални групи на населението. Тук е и най-вкусната и прясна риба, подобно на Tsukiji fish market в Токио.
Връщане в хотела в Осака. Нощувка.

Ден 4 – 23.10.2016 / Осака – Киото  (57км, около 0,50ч трансфер) – Осака
Закуска в хотела. Днес ни предстои целодневна обиколка на Киото (08:30 – 17:00ч).
Започваме с посещение на замъка Nijo-jo, който е бил резиденция на управляващия шогун по време на първия шогунат от периода Едо (1603-1867). Продължаваме към храма Кинкакуджи (Kinkakuji Temple) – дзен будистки храм с изключително красив градински комплекс, признат за част от 17-те Исторически паметници на древно Киото и част от Световното наследство на ЮНЕСКО. Последната ни спирка е Императорският Дворец на Киото, който служи за резиденция на императора преди тя да се премести в Токио през 1868г. Всичи церемонии по стъпване в длъжност на императорите на Япония в наши дни са провеждани в този замък, като само настоящият император Акихито е бил коронясан в Императорския дворец в Токио. (Посещението на двореца зависи от възможностите да се поеме групата в деня на екскурзията, поради ограничени бройки за посещение на ден. Поради тази причина местата се запазват до 30 дни преди посещението с имената на всички участници. Имената на хората от групата не подлежат на промяна веднъж подадени към музея и билетите не подлежат на възстановяване при анулация на пътуването, независмо от причината).
Последната ни спирка днес е един от най-красивите будистки храмове в Киото, в който ще взезем участие в традиционна чаена церемония.
Следобеда свободно време (след 17:00ч). Нощувка в Осака.

Ден 5 – 24.10.2016 / Осака – Каназава (307км, трансфер: 2,45ч с влак)
Ранна закуска в хотела. Напускане на хотела в Осака и отпътуване за Каназава.
(Турстите се умоляват да приготвят двудневен багаж за пребиваването си в Каназава и Такаяма, тъй като багажът ще бъде транспортиран отделно, направо до хотела в Токио).
След пристигането в Каназава – посрещане от местния екскурзовод и полудневна обиколка на града (12:00 – 17:00ч). Ще започнем с една от най-красивите традиционни японски градини – Kenrokuen Garden. Тук можете да видите майсторството на японските градинари и да пиете чай в някоя от многобройните чайни в парка.
Един от  най-добре запазените райони с типични самурайски къщи в страната, е следващата ни спирка. Разположен в район Nagamachi в билзост до замъка на Каназава, Nomura е една от добре запазените самурайски къщи на просперираща самурайска фамилия от времето на периода Мейджи в Япония. Ще видите къде и как са живели самурайските семейства, ще се докоснете да тяхното ежедневие и бит.
Последната ни спирка днес с цел да се потопим в местната атмосфера, е най-големия пазар в Каназава – Omicho, който е притегателен център за местни и туристи за обяд или вечеря в някое от живопистните ресторантчета или просто за пазаруване.
Настаняване в хотел Garden Hotel Kanazawa 3* (или подобен) в Каназава. Нощувка.

Ден 6 – 25.10.2015 / Каназава – Такаяма (138км, около 2,3ч с автобус)
Закуска в хотела в Каназава. Целодневна екскурзия до Такаяма (08:30 – 17:30ч).
Днешната ни обколка започва с посещение на типично японско планинско градче – Ogimachi, част от световното наследство на ЮНЕСКО  в местността Shirakawago. Намира се високо в планината Хаку, по пътя между Каназава и Такаяма. В района има около 200 къщи, които са с над 250 годишна история. Характерната за тях архитектура – Gassho-zukuri са стръмните стигащи до земята покриви на къщите. Gassho-zukuri означава „посторени като ръце за молитва“) – т.е. имитират начина, по който будистките монаси са събирали ръцете си, за да произнесат молитва. Всъщност, тяхното предназначение е да издържат големите и силни снеговалежи през зимата. Обиколката започва от панорамната тераса над Ogimachi. Ще посетим къщата Wada (най-голямата къща от музея на открито), принадлежала на най-богатата фамилия в Ogimachi, която днес е превърната в музей.
Продължаваме към Такаяма. Ще посетим сградата Yatai Kaikan, където могат да се видят 11 от известните и добре запазени фестивални платформи в Япония, които и днес се използват по време на третия по големина фестивал в Япония – Takayama Festival, който се провежда ежегодно на 14 и 15 април.
Обяд в местен ресторант с най-вкусно приготвеното традиционно телешко в страната.
Продължаваме с посещение на старата част на града и добре запазените сгради от периода 1600-1868г, когато Такаяма е бил водещ занаятчийски и търговски център. Ще влезем в стара японска къща от времето на периода Едо, на една от най-известните фамилии занаятчии в Такаяма – Kusakabe. Ще надникнете в къщата, в която те успешно са развивали своя бизнес – лихварство.
Настаняване в хотел Hida Hotel Plaza 3* (или подобен) в Такаяма.
*Хотелът разполага със СПА център с минерална вода и няколко джакузита на открито (работно време 06:00 – 24:00ч). Нощувка.

Ден 7 – 26.10.2016 / Такаяма – Токио (около 530км, трансфер около 5ч с влак)
Закуска в хотела. След закуска – пешеходна обиколка на Такаяма (08:30 – 10:30ч). Денят ни ще започне с посещение на един от двата традиционни дневни пазара в Такаяма – сутрешният. Тук ще можете да си закупите сувенири произведени в града, както и ще видите доста ръчно изработени предмети.
Продължаваме към старата част на града и улица Sannomachi – най-известната улица в старата част на града, която и днес приютява множество добре запазени стари къщи, магазини, чайни, пивоварни за саке, някои, от които работят от векове. Тук ще видим и рикши теглени от хора, които могат да се наемат от туристите за приятна разходка в занаятчийското градче.
В 11:24ч отпътуваме от Такяма към Нагоя и след това прехвъряне на влака стрела за Токио. Пристигане на гарата в Токио в 16:23ч и посрещане от представител на местния партньор. Трансфер и настаняване в хотел Monterey Hanzomon 3* (или подобен) в центъра на Токио. Нощувка.

Ден 8 – 27.10.2016 / Токио
Закуска в хотела.
Полудневен панорамен тур на Токио (08:30 – 14:30ч) – ще видим най-високата сграда в столицата – Tokyo Tower, Императорският дворец – тихо и спокойно кътче в забързания град; Асакуса Канон – най-старият храм в Токио и разходка по улицата със сувенири Накамисе. Ще обядваме в местен лресторант, предлагащ традиционното японско ястие – Tempura (вид панирана риба). На връщане ще минем покрай Акихабара (Акиба) – електронният квартал на Токио. Продължаваме тура като минаваме покрай сградата на парламента на Япония (National Diet Building); Одайба – квартал, създаден върху огромен изкуствен остров в залива и Гинза – най-богатият квартал в града.
Връщане в хотела в 14:30ч. Свободно време в японската столица.
Нощувка.

Ден 9 – 28.10.2016 / Токио – Хаконе и Фуджи – Токио ( 110км, около 1,3ч трансфер с автобус)
Закуска в хотела.
Целодневна екскурзия до Хаконе (08:30-18:30ч), част от националния парк Фуджи-Хаконе-Изу (включена в пакетната цена). Целодневният тур с автобус включва  слизане с въжена линя до връх Комагане; разходка с корабче по езерото Аши; посещение на Owakudani – вулканичната равнина покрита с множество горещи извори; музея за изкуствата Narukawa, откъдето се открояава прекрасен изглед към Хаконе. Обяд в местен ресторант по традиционно японско меню (вкюлчено в цената).
Връщане в Токио. Нощувка

Ден 10 – 29.10.2016 / Токио – по желание Йокохама и Камакура (67км, около 0,50ч трансфер с автобус)
Закуска в хотела.
Напускане на хотела в 11:00 ч. Свободно време до 19:00 ч или еднодневен тур (08:00 – 18:00ч) до Камакура – една от старите столици на Япония (срещу допълнително заплащане) и Йокохама.
Камакура –  град, който се намира югозападно от Токио , в чийто  район има множество храмове и светилища, благодарение на които атмосферата на стара Япония все още се долавя. Камакура е не само исторически град, но и популярен със своите плажове и фестивалът Kamakura Matsuri – най-големият фестивал в Камакура, който обикновено се провежда през април месец. Продължаваме обиколката с храма Котоку-ин (Kotoku-in Temple) – известен със своята бронзова статуя на „Великия Буда“; храмът Хасе Канон (Hase Kan-non Temple) – известен със статуята си на Канон – богинята на милосърдието.
Йокохама е вторият по големина град в Япония и най-голямо пристанище, което е и първото, което се отваря за търговия след като страната излиза от своята междунадорна изолация през 1859г.
Обиколката ще започне с градините Sankeien, прочути с целогодишната си красота. Тук има и доста стари традиционни японски постройки (пагоди и къщи), донесени  и запазени от различни краища на страната. Най-известната е къщата на прочутата фамилия Hara, които са се занимавали с търговия на коприна. Ще се разходим сред цъфналите пролетни дървета, по прекрасните изкуствени мостове и цветни лехи.
Последната ни спирка  днес е големият китайски квартал на Йокохама. Той се развива бързо като търговски център след като през 1859г Япония отваря пристанищата си за международната търговия. В центъра на квартала ще видите най-големия храм Kaneibyo посветен на бога на просперитета и добрия бизнес. Ще се разходим по пъстрите улици осеяни с магазини и ресторантчета, с което е и най-известен днес квартала. Връщане в Токио.
Трансфер до международното летище Нарита в 18:30ч (около 1,30ч трансфер). Полет от Токио за Истанбул в 22:30ч.

Ден 11 – 30.10.2016 – Токио – Истанбул – София
Пристигане в Истанбул в 03:40 ч.  Полет от Истанбул за София в 07.50 ч. Пристигане в София в 09:05 ч.

Пакетната цена е в евро включва:
– Самолетен билет София-Истанбул-Осака/Токио-Истанбул-София с включени летищни такси на авиокомпания Turkish Airlines;
– Трансфери летище-хотел-летище както е описано в програмата;
– 3 нощувки в Осака в хотел City Route 3* (или подобен);
– 1 нощувка в Каназава в хотел Garden Hotel Kanazawa 3* (или подобен);
– 1 нощувка в Такаяма в Hida Hotel Plaza 3* (или подобен);
– 3 нощувки в Токио в Monterey Hanzomon 3* (или подобен);
– 8 закуски в хотелите в Осака, Каназава, Такаяма, Токио;
– 4 обеда по програмата – в Осака, Такаяма, Токио и Хаконе и планината Фуджи (японска кухня);
– Целодневна обиколка на Осака (с включен обяд);
– Целодневна обиколка на Киото;
– Полудневна обиколка на Каназава с автобус;
– Целодневна обиколка на област Shirakawago и Такаяма с автобус (с включен обяд);
– Полудневна пешеходна обиколка на Такаяма (стария град и сутрешния пазар);
– Полудневна панорамна обиколка на Токио (с включен обяд);
– Целодневна екскурзия до Хаконе (Hakone), част от националния парк Фуджи-Хаконе-Изу (с включен обяд);
– Участие в чаена церемония в Киото;
– Билет за високоскоростния влак  от Осака до Каназава (западната линия Thunderbird);
– Билет за високоскоростния влак от Такаяма до Нагоя (линия Wideview-Hida);
– Билет за влака стрела от Нагоя до Токио (Nozomi);
– Екскурзоводско обслужване на английски и превод на български от водача на групата;
– Входни такси на посещаваните обекти по програмата;
– Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на ЗК Армеец;
– Водач на групата от туроператора при минимум 10 човека;

Цената не включва:
– Целодневна обиколка на Камакура и Йокохама с автобус (с включен обяд):
при минимум 10 човека – 195 евро на човек (по желание, заявява се и се заплаща при закупуването на пакета от България);
при минимум 15 човека – 140 евро на човек (по желание, заявява се и се заплаща при закупуването на пакета от България);
– Застраховка отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по неотложни независещи от клиента причини – по желание и на запитване в офиса на туроператора;
– Лични разходи и напитки по време на храненията;

Условия за записване и анулации:
1. Плащания:
– депозит в размер на 750 евро / 1500 лева на човек при записване
– доплащане: най-късно до 20.09.2016г.
2. Необходими документи: копие или данни от международен паспорт /валиден минимум 6 месеца от датата на заминаване/ + ЕГН
3. Анулационни срокове:
3.1. Крайният срок, в който потребителят може да се откаже от договора (анулация), без да дължи неустойка е 60 дни преди датата на пътуването.
3.2. При анулация по-малко от 60 дни преди датата на пътуването се дължи на неустойка в размер на:
– Ако направената анулация е от 59 до 31 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на депозита.
– Ако направената анулация е 30 и по-малко дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 100% от цената на пътуването.
4.

Допълнителни екскурзии срещу допълнително заплащане:
– Целодневна обиколка на Камакура и Йокохама с автобус (с включен обяд):
при минимум 10 човека – 195 евро на човек (по желание, заявява се и се заплаща при закупуването на пакета от България);
при минимум 15 човека – 140 евро на човек (по желание, заявява се и се заплаща при закупуването на пакета от България);

Разписание на полетите в местни времена: 
20/10 СОФИЯ 21:40 ИСТАНБУЛ 23:05
21/10  ИСТАНБУЛ 01:35 КИОТО 18:40
29/10 ТОКИО  22:30 ИСТАНБУЛ 03:40 (кацане на 30.10.2016)
30/10 ИСТАНБУЛ 07:50 СОФИЯ 09:05
* часовата разлика между България и Турция е – 0 часа, между България и Япония + 6 часа

Информация за превозвача:
авиокомпания – Qatar Airways
седалище и адрес: Doha, Qatar, Qatar Airways Tower
тип самолет: Airbus industrie A320-100/200 / Boeing 777-300Er / Airbus Industrie A330-200 / Airbus industrie A320-100/200

Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 10.
Срок за уведомление за ненабран мин. брой участници: 30 дни преди датата на пътуване.
Паспортен и визов режим: безвизов режим.
Ваксинации и имунизации: Не са необходими специални имунизации.

***Туроператорът си запазва правото на промени по програмата!!!

 

Request Info

Testimonials

  • Благодарим Ви за доброто обслужване, със сигурност ще препоръчаме на приятели!

    IMG_9452 Митко и Галя