Mina Travel and Event Group

Лисабон

 • lisbon-1
Лисабон – Пролет и Есен 2016
5 дни / 4 нощувки
1-ви ден: София – Брюксел – Лисабон
Отпътуване в 06.10 часа от аерогара София за Брюксел. Пристигане в Брюксел в 08.00 часа. Отпътуване в 10.20 часа за Лисабон. Пристигане в Лисабон в 12.00 часа. Настаняване в хотела. Следобяд: полудневна панорамна обиколка на Лисабон, включени са най- емблематичните за португалската столица места: квартала Белем, където се е помещава: Кралският двор /отвън/, манастирът Жеронимуш /отвън/ от 16 век и средновековната църква /отвън/, кулата Белем /отвън/, от където се предполага, че е започнал плаването си Васко да Гама: най – старият квартал на града Алфавма, известен с типичните си ресторанти, в които се изпълнява фадо; площада Пласа до Комерсио до река Тежо и Байша Лисбоета – най-старата търговска част на града с типични малки улички и площади. Обиколка продължава около 3 часа. Връщане в хотела. Нощувка.
2-ри ден: Лисабон
Закуска. Свободно време. Възможност за допълнителна целодневна екскурзия до Синтра, Кабо да Рока, Кашкайс и Ещорил. Нощувка.
Ще посетим Синтра – средновековна селище с множество замъци и дворци, построени в планината Синтра. Някога Синтра е била лятна резиденция на португалската аристокрация. След това ще се отправим към Кабо да Рока – най – западната част на европейския континент с прекрасни гледки към Атлантическия океан. От Кабо да рока се отправяме към Кашкайс, като преминаваме през плажовете с дюни на Гинчо. Кашкайс е рибарски селище, което се е превърнало в един от най-известните  летни курорти в Португалия. Последната спирка е в Ещорил – тук са живели много представители на европейските кралски фамилии – на Италия, Испания, Румъния и България. Казинота на Ещорил е едно от най-големите в Европа.
Цена на човек, при минимум 20 души: 53 евро (или 104 лв.)
Цената включва: транспорт и ескурзовод на български език.
Цената Не включва: входове на посещаваните обекти:
• Националния дворец на Синтра: около 10 евро, на човек3-ти ден: Лисабон
Закуска. Свободно време. Възможност за допълнителна целодневна екскурзия до Обидош, Назаре, Баталя и Фатима. Нощувка.
Обидош е средновековно селище, оградено от крепостни стени, едно от най-очарователните места в Португалия – малки бели къщички с цветя по прозорците, тесни улички с магазинчета, ориентирани към вратите на замъка от 14 в.. Назаре е най-типичното рибарско селце, разположено на атлантическия бряг, място с много легенди, традиционни магазинчета и много ресторанти, в които предлагат прясна риба. В Баталя – посещение на манастира Санта Мария де Баталя, построен в готически стил и един от най-красивите в Португалия. Фатима е световно известно поклоническо място – тук Богородица се е появила на три пастирчета.
Цена на човек, при минимум 20 души: 64 евро (или 125 лв.)
Цената включва: транспорт и ескурзовод на български език.
Цената Не включва: входове на посещаваните обекти:
• Манастира Санта Мария де Баталя : около 6 евро, на човек

4-ти ден: Лисабон
Закуска. Свободно време. Възможност за допълнителна целодневна екскурзия до Евора и Арабида. Нощувка.
Евора – град мудей, световно културно наследство под егидата на ЮНЕСКО, разположен на 140 км. от Лисабон. Разходка из стария град с посещение на катедралата, площад Вашку де Гама, крепостните стени, Храма на богинята Диана. Свободно време да обяд.
След обяда продължаваме към атлантическото крайбрежие, пресичайки планината Арабида, откъдето се откриват прекрасни гледки.
Цена на човек, при минимум 20 души: 66 евро (или 129 лв.)
Цената включва: транспорт и ескурзовод на български език.
Цената Не включва: входове на посещаваните обекти:
• Катедралата на Евора : около 2.50 евро, на човек

5-ти ден: Лисабон – Брюксел
Закуска. Трансфер до аерогарата. Отпътуване в 12.40 часа за Брюксел. Пристигане в Брюксел в 16.25 часа. Отпътуване в 20.30 часа. Пристигане в 23.55 часа в София.

 • Обявените цени на допълнителните екскурзии са валидни при минимум 20 души. Допълнителните екскурзии се резервират и заплащат предварително, в България.
 • Посоченият ред на допълнителните екскурзии подлежи на промяна.
 • При закупуването на пакет от 3 допълнителни екскурзии, на човек, получавате намаление от 15 евро, общо, за трите екскурзии.
Дати на отпътуване: Цена на човек, в двойна стая: Настаняване в индивидуална стая: Цена на трети човек, настанен на допълнително легло, в двойна стая: Цена на дете, от 2 до 11 ненавършeни години, на трето легло, в двойна стая, с двама възрастни:
02.04.2016 585 евро
(или 1144 лв.)
689 евро
(или 1348 лв.)
540 евро
(или 1056 лв.)
469 евро
(или 918 лв.)
30.04.2016 585 евро
(или 1144 лв.)
689 евро
(или 1348 лв.)
540 евро
(или 1056 лв.)
469 евро
(или 918 лв.)
21.05.2016 585 евро
(или 1144 лв.)
689 евро
(или 1348 лв.)
540 евро
(или 1056 лв.)
469 евро
(или 918 лв.)
03.09.2016 585  евро
(или 1144 лв.)
689 евро
(или 1348 лв.)
540 евро
(или 1056 лв.)
469 евро
(или 918 лв.)

Цената включва: 

 • Самолетен билет София – Брюксел – Лисабон – Брюксел  – София, с включени летищни такси
 • 4 нощувки на база закуска в хотел Vip Executive Zurique *** или подобен
 • Трансфери аерогара – хотел –аерогара
 • Панорамна обиколка на Лисабон, с екскурзовод на български език
 • Медицинска застраховка
Цената не включва: 
 • Входове на посещаваните обекти
 • Допълнителни екскурзии (Допълнителните ескурзии се резервират и заплащат предварително, в България. Обявените цени на допълнителните екскурзии са валидни при минимум 20 човека)
 • Доплащане за застраховка за лица от 70 до 80 г – 3 евро (или 6 лв.);
 • Доплащане за застраховка на лица над 80 г – 8 евро (или 16 лв.);
 • Възможност за сключване на допълнителен застрахователен договор за покриване на разходите в случай на отказа от пътуване от страна на потребителя и на разходите за съдействие,включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт.
Офертата е валидна при минимум 20 човека и Туроператорът си запазва правото да анулира пътуването до 14 дни преди датата на отпътуване, при несъбран минимум. Описание на хотела: 
хотел  Vip Executive Zurique *** 

Хотелът е разположен в разположен  в близост до  финансовия и бизнес център на града, на няколко минути от историческия център и международното летище.  Предлага настаняване в 252 комфортни стаи с климатик, кабелна телевизия, сейф  и напълно окомплектована баня. На разположение на гостите са открит басейн / от май до септември/, бар и ресторант ” O Infante”, който предлага интернационална и типична португалска кухня.Няма паспортен и визов режим в страната; няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:
1. Копие от лична карта или задграничен паспорт и предплата в зависимост от заявеното пътуване:
– при самолетни екскурзии и почивки в Европа – 250 евро (или 500 лв)  предплата при записването, доплащане – 15 дни преди обявената дата на тръгване.
– при екскурзии и почивки до Канарските Острови – 350 евро (или 700 лв) предплата при записването, доплащане – 20 дни преди обявената дата на тръгване.
– при автобусни екскурзии – 100 евро (или 196 лв)  предплата при записването, доплащане – 15 дни преди обявената дата на тръгване.
– при круизи – предплата 50% от стойността на круиза, доплащане – 15 дни преди отпътуване / след полагане на виза.
– при почивки в Карибския басейн и други далечни дестинации – предплата 50 % от стойността на почивките, доплащане – 15 дни преди отпътуване /след полагане на виза.
В случай, че предплатата или доплащането не е извършено в горепосочените срокове, вашият договор ще се счита за анулиран и ще дължите на ТУРОПЕРАТОРА неустойки според условията за анулации.
* Имат се предвид работни дни
2.  Настаняването в хотели се извършва след 14.00 ч в деня на пристигане, а освобождаването на стаите трябва да бъде до 12 ч в деня на отпътуване.Ако за заявената от Вас дата няма места в полета, Ви предлагаме най-близката възможна дата за пътуване.
* Плащането се извършва в лева в брой или по банков път по курса на БНБ за деня.
3. Договорената обща цена на туристическото пътуване може да се промени в следните случаи:
3.1. При промяна в стойността на транспортните разходи, в това число на горивото. Редът и начинът за преизчисляване на цената в тои случай са: цената се увеличава единствено с реалното увеличение на компонента, повлиял върху изменението на цената.
3.2. При промяна в размера на такси, свързани с ползвани услуги по настоящия договор, като летищни такси и др.
3.3. При промяна на обменния валутен курс, относим към договора с повече от 5% в периода между сключването му и датата на отпътуване.
4. Анулации и неустойки
4.1.  В случай на отказ от пътуването, фирмата възстановява заплатената сума при следните удръжки в зависимост от заявеното пътуване  /* Имат се предвид работни дни./ :
При самолетни екскурзии до Канарски острови и почивки в Европа:
– от датата на записване до 63 работни дни преди отпътуване: без неустойки
– от 63 рaботни дни до 15 дни преди отпътуване:
– 350 евро за Канарски острови;
– 250 евро за самолетни екскурзии;
– от 14 до 0 дни: 100%

Request Info

Testimonials

 • Благодарим Ви за доброто обслужване, със сигурност ще препоръчаме на приятели!

  IMG_9452 Митко и Галя