Mina Travel and Event Group

Нискотарифната авиокомпания Ryanair отваря нови 21 дестинации от София

Ryanair прави база в София, ще лети до 21 дестинации

Нискотарифната авиокомпания Ryanair ще направи нова база, която ще се намира на Летище “София”. Тя ще бъде отворена на 30 октомври 2016 г. и ще разполага с три самолета.

Компанията ще извършва полети от българската столица до общо 21 дестинации.

На провелата се пресконференция станаха ясни и последните десет места, до които ще може да се пътува от столицата. Това са германските градове Карлсруе и Меминген, английските Бирмингам и Ливърпул, холандският Айндховен, шотландският Глазгоу, както и до Стокхолм, Венеция и Валенсия. Останалите дестинации са Рим, Лондон, Хамбург, Брюксел, Атина, Барселона, Кьолн, Дъблин, Мадрид, Милано, Пиза и Берлин. Очаква се дестинациите да привлекат над 1.5 млн. клиенти през 2017 г.

Инвестицията, която Ryanair прави в София, е в размер на 300 млн. долара, като се очаква тя да доведе до разкриването на директни и индиректни 1 100 нови работни места.

Компанията планира да запази и полетите си от и до летището в Пловдив. Цените на билетите започват от 19.99 евро.

На пресконференцията днес стана ясно, че решението за новата база в София идва, след като в Букурещ, Атина и Тирана превозвачът е имал проблем с концесиите, а таксите са били повишени, което би попречило на Ryanair да запази ниските си цени.

Компанията планира да лети веднъж дневно до Атина, Берлин, Кьолн и Рим, три пъти седмично до Барселона, Бирмингам, Дъблин, Айндховен и Пиза, по два пъти до Баден, Валенсия, Глазгоу, Ливърпул, Лондон, Венеция, Стокхолм и Мемингем и четири пъти седмично – до Брюксел и Мадрид.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *